Sit & Heat Logo
0
 0,00 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

Menu

Café top 100 2019 Bekend: Nijmegen is topleverancier van goede cafés

Elk jaar publiceert Misset Horeca een lijst van de beste cafés van Nederland met de Café Top 100. Afgelopen maandag is de Café Top 100 bekend gemaakt en wat blijkt? Dit jaar levert Nijmegen maar liefst zeven cafés van de ranking.
20 november 2019

Elk jaar publiceert Misset Horeca een lijst van de beste cafés van Nederland met de Café Top 100. Afgelopen maandag is de Café Top 100 bekend gemaakt en wat blijkt? Dit jaar levert Nijmegen maar liefst zeven cafés van de ranking. Lees in deze blog welke Nijmeegse cafés onderdeel zijn van de Café Top 100 en waarom de jury zo lovend is. Wist jij dat de helft van de Nijmeegse cafés in de Café Top 100 Sit & Heat op hun terras hebben liggen?

De beste cafés van Nijmegen uit de café top 100

De ranglijst komt tot stand door een vakjury die onaangekondigd langskomt en cafés beoordeeld. Het is opvallend dat drie Nijmeegse cafés van de ranglijst voorzien zijn van duurzame terrasverarming. Café Faber, St. Anneke en Café De Opera hebben op hun terras warmtekussens van Sit & Heat. Overigens staan deze terrassen bekend als knusse winterterrassen onder het Nijmeegse publiek. Lees hieronder meer over hun beoordeling en de andere genomineerde cafés van Nijmegen.

Café Faber

Om te beginnen met Café Faber die de 25e plaats van de ranglijst siert. Vorig jaar stond Café Faber ook in de ranglijst en dit jaar was de jury weer te spreken over het café: “We waren op slag verliefd op deze prachtige zaak. Zo eentje waar je op hoopt als jurylid wanneer je een café mag bezoeken.” De jury is te spreken over het mooie interieur, ruime keuze aan bieren, goed personeel en fijne sfeer. “Een medewerker begroette ons al voordat we het terras op liepen. Net alsof hij wist dat we daar naar binnen zouden gaan.” De jury geeft ook complimenten voor de menukaart, leuk gedaan in de vorm van een krant (Fabertjeskrant). Bovendien is Sit & Heat goed op hun terras vertegenwoordigd.

Café St. Anneke

Op de 51e plek staat St. Anneke, gelegen in de St. Annastraat in Nijmegen. Volgens de vakjury: “Op veel dagen zien al die passanten dat het gezellig druk is op het terras dat zich aan de voor -en zijkant van het café bevindt. Het terras heeft de aantrekkingskracht van een magneet.” In de koude dagen zit je bij St. Anneke nog steeds lekker warm buiten met de duurzame warmtekussens van Sit & Heat. Bovendien is er een leuk aanbod aan wijnen en bieren.

Café De Opera

Op 75e plek staat Café De Opera in de Koningstraat te Nijmegen. “De Opera Nijmegen is een fraai voorbeeld van een (donker-) bruin café, en dan één imposante batterij van zo’n 20 tapkranen en bijna 100 bieren op fles." Bovendien was de jury te spreken over de inhoudelijke kennis van de medewerkers over wat er op de kaart staat. Bier wordt volgens de vakjury op juiste wijze geserveerd: op temperatuur, net glaswerk en met logo en viltje naar de gast gedraaid. Naast bier wordt er ook veel aandacht aan muziek besteed: “Ons barpersoneel stelt zelf fijne muzieklijsten samen als achtergrond voor een goede middag of avond ontspanning. Op vrijdag en zaterdag nodigen we regelmatig muzikanten en dj’s uit.”

Beer & Bites

Beer & Bites weet de vierde plek te bemachtigen van de Café Top 100, te vinden in de Priemstraat in Nijmegen. Volgens een jurylid: "één van de beste cafébezoeken van de afgelopen jaren!" Beer & Bites heeft een ruim bier assortiment en specialiseert zich in bier-spijscombinaties. De combinaties van bepaalde bieren met hapjes zijn voortreffelijk volgens de juryleden.

Café Piet Huisman

Op 54e plek staat Café Piet Huisman in de St. Jacobslaan te Nijmegen. Het café lijkt van binnen op een biljartcafé uit de jaren tachtig. Maar dit geeft de zaak unieke charme volgens de vakjury. Het personeel begroet bovendien iedereen persoonlijk, de jury spreekt nog zelfs over één van de beste cafés van Nederland.

Proeflokaal Beij Ons

Op plek 60 van de Café Top 100 staat Proeflokaal Beij Ons, te vinden op de Daalsedwarsweg in Nijmegen. Volgens de jury kun je naast de ruime collectie speciaalbieren ook bijzonder goed eten: “Proeflokaal Beij Ons is een speciaalbiercafé met een verrassend mooie bierkaart, met veel Nederlandse speciaalbieren. Het eten is bijzonder goed. De gerechten zijn vers, huisgemaakt en gevarieerd. De kwaliteit laat niet te wensen over.” 

Arsenaal 1824

Op 78e plek staat het Arsenaal 1824 dit jaar, te vinden op de Arsenaalpoort in Nijmegen. De jury spreekt over een schoolvoorbeeld van een grandcafé anno nu. “Mooie strakke uitstraling, modern, gezellig en knus”, aldus de jury. Er is een compleet aanbod van gedestilleerd tot wijn, en van fris tot bier te vinden.

Misset Horeca Café Top 100

De jaarlijkse Café Top 100 verkiezingen worden georganiseerd door het horecavakblad Misset Horeca. Een café die mee wil doen aan deze verkiezingen, moet zichzelf opgegeven en betalen voor zijn deelname.

Voor 22.00 besteld? Morgen in huis!
Gratis verzending boven €25
Duurzaam gemaakt in Nederland
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram