Sit & Heat Logo
0
 0,00 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

Menu

Van klimaatplannen naar klimaatactie: Sit & Heat’s pad naar netzero steden

Sit & Heat werkt samen met overheden en steden in heel Europa om de NetZero-doelstellingen te halen. Lees meer over de uitdagingen en kansen van deze enorme onderneming.
8 september 2023

In een wereld waarin klimaatverandering een constante dreiging vormt, komt stadsverwarming naar voren als een cruciaal aandachtspunt voor klimaatactie. Steden worstelen echter met flinke belemmeringen in hun streven om in 2030 klimaat neutrale steden te zijn. Bij Sit & Heat werken we nauw samen met overheden, steden en gemeenten om de kloof tussen klimaatplannen en daadwerkelijke klimaatmaatregelen te overbruggen, met name op het gebied van duurzame verwarming. We zijn ervan overtuigd dat deze overgang niet alleen een kans biedt om klimaatverandering tegen te gaan, maar ook om de levenskwaliteit van onze burgers en de gezondheid van onze planeet te verbeteren.

Duurzame verwarming opnieuw definiëren

Op het gebied van klimaatverandering en steeds hogere maar zeker ook lagere temperatuurpieken rijst een prangende vraag: Hoe kunnen we de kou effectief en duurzaam bestrijden zonder het probleem dat we willen aanpakken te verergeren? Deze uitdaging heeft ons volledig in zijn greep en is de aanleiding voor onze reis geweest om verwarmingsoplossingen te bedenken die deel uitmaken van de oplossing, niet van het probleem. Dit is waar we stevig op één lijn zitten met overheden en steden op onze weg naar NetZero.

Even voorstellen: NetZeroCities

Sit & Heat is er enorm trots op dat zij de ambitie van Europa, om klimaatneutraal te worden, ondersteunt. Wij zijn actief betrokken bij het NetZeroCities project, dat aansluit bij de missie van de EU om 100 klimaat neutrale Europese steden te realiseren voor 2030. NetZeroCities helpt steden om specifieke problemen aan te pakken op weg naar klimaatneutraliteit in 2030 door op maat gemaakte expertise en diensten aan te bieden.

De weg vrijmaken voor een groenere toekomst

Naast onze voortdurende productinnovatie begint onze reis met krachtige partnerschappen met overheden, steden en gemeenten. In deze samenwerkingsverbanden werken we nauw samen, om de overgang van uitstootintensieve verwarmingssystemen naar onze duurzame warmteoplossingen te transformeren. Door deze belangrijke samenwerkingsverbanden proberen we toegankelijke en duurzame verwarmingsoplossingen te bieden, niet alleen in Nederland maar wereldwijd. Onze missie is past goed in het plaatje van het creëren van 'Net zero cities' in heel Europa, waarbij we ons verenigen om de emissiereductiedoelstellingen te halen en slimme steden voor de toekomst te realiseren.

De kracht van steden

Steden hebben een aanzienlijke invloed, niet alleen bij het behalen van klimaatdoelen die zijn vastgelegd in internationale kaders zoals de COP21 Overeenkomst van Parijs, maar ook om ervoor te zorgen dat onze reductie-inspanningen rechtvaardig zijn en bijdragen aan het welzijn van Europese burgers. Hoewel steden slechts 4% van het landoppervlak van de EU innemen, huisvesten ze 75% van de EU-burgers, verbruiken ze meer dan 65% van alle energie ter wereld en zijn ze verantwoordelijk voor meer dan 70% van de wereldwijde CO2-uitstoot, volgens The Net Zero Cities Project.

Steden wijzen de weg

Steden nemen een unieke positie in als voorgangers van klimaatactie en innovatie op wereldschaal. Hoewel verandering ontmoedigend kan zijn, ziet Sit & Heat deze overgang als een kans om positieve verandering teweeg te brengen. Wij geloven sterk in het vermogen van steden om nieuwe manieren van leven en werken te verkennen en tegelijkertijd de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, te beginnen met een van de meest energie-intensieve en koolstofproducerende activiteiten: verwarming. Wij blijven samenwerken met steden om ervoor te zorgen dat de maatregelen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen rechtvaardig zijn en het welzijn van de Europese burgers verhogen.

Economische en milieuvoordelen

Steden plukken veelzijdige vruchten van de innovatieve oplossingen van Sit & Heat. Naast de voordelen voor het milieu dragen onze verwarmingsinnovaties bij aan de economische gezondheid van stedelijke gebieden. In heel Europa zijn wat ooit kale winterterrassen waren, opgebloeid tot levendige en gezellige hotspots, die steeds meer klanten aantrekken tijdens de koudere maanden voor een drankje of een hapje. Deze toename in bezoekers leidt tot hogere inkomsten voor zowel bedrijven als overheden, waardoor een wederzijds voordelige relatie ontstaat. Meer gastvrijheid vertaalt zich in meer toerisme en een heleboel voordelen voor steden en regio's.

Verenigde Vooruitgang

Het aanpakken van emissiereducties brengt vaak een kloof aan het licht tussen bedrijven en overheden, waar plannen moeilijk te implementeren zijn en verandering in een traag tempo verloopt. Ons werk biedt expertise aan steden, overheden en bedrijven om de uitvoering van hun gestelde doelen mogelijk te maken. Sit & Heat maakt programma's en pakketten op maat, zodat ze eenvoudig kunnen worden afgestemd op de plannen en budgetten van steden en werken in overeenstemming met de vastgestelde voorschriften en richtlijnen. Contact met ons leggen is eenvoudig en steden hebben dit met gemak gedaan.

Verenigde Vooruitgang

Onze samenwerking met overheden heeft vooruitgang opgeleverd, van onze deelname aan het European Green Capital initiatief in Nijmegen tot onze samenwerking in Den Haag. Op dit moment hebben we verschillende projecten lopen met lokale overheden en gemeenten in Eindhoven, Leiden, Utrecht, Zandvoort, Breda, Haarlem, Apeldoorn en daarbuiten. Door een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we onze terrassen verwarmen in de steden, hebben we een aanzienlijke impact op de uitstoot. Dit betekent een stap voorwaarts in de missie van Sit & Heat om de verwarming te verduurzamen.

De Green Hospitality Challenge

In de Green Hospitality Challenge bundelen we onze krachten met de horeca in de stad om met meer dan 20 terrassen te verduurzamen. Onze introductie van innovatieve verwarmingskussens, ontworpen om warmteverlies naar de buitenlucht te minimaliseren, belooft opmerkelijke energiebesparing van tot wel 95%. Dit is een belangrijke stap in de richting van het realiseren van net-zero steden. De Green Hospitality Challenge in Arnhem heeft geleid tot een verhoogd bewustzijn bij horecaondernemers en klanten over het aanzienlijke energieverbruik dat gepaard gaat met verwarming op gas of elektriciteit. Dit heeft geresulteerd in een indrukwekkende besparing van 224.400 kWh en 66.659 kg CO2.

Groene hoofdstad van Europa: De rol van Sit & Heat in het succes van Nijmegen

Sit & Heat is er trots op Nijmegen ondersteund te hebben met het behalen van de titel ''European Green Capital'' in 2018. Door onze innovatieve verwarmingsproducten door de hele stad te verspreiden, hebben we actief bijgedragen aan het vergroten van het milieubewustzijn in de stad. Sit & Heat blijft nauw samenwerken met steden en gemeenten aan duurzame oplossingen. Dergelijke projecten sluiten naadloos aan op de bredere missie om klimaatneutraliteit te bereiken en klimaat neutrale steden te creëren voor 2030.

Steunbetuigingen en impact

Onze vastberaden inzet om klimaatuitdagingen aan te pakken door middel van gepersonaliseerde verwarming, in tegenstelling tot het verwarmen van de omgevingslucht, heeft erkenning verdiend. We hebben met name de steun gekregen van de koning van Nederland, die diep onder de indruk was van onze aanpak van dit dringende probleem. Door samen te werken met talloze gemeenten hebben lokale burgers via subsidies toegang gekregen tot onze producten. Dit samenwerkingsproces omvat vaak het upgraden van buitenverwarmingssystemen, het vervangen van uitstotende gaskachels en dure elektrische kachels door onze verwarmde zitplaatsen. Deze optimalisatie verbetert niet alleen de verwarming maar ook de look, wat zowel de bedrijven als de lokale gemeenschap ten goede komt.

EU-beleid in actie

Europa heeft een duidelijk standpunt ingenomen over klimaatmaatregelen en ambitieuze klimaatdoelen. Initiatieven zoals de onderzoeks- en innovatieprogramma's Horizon Europe, de Europese Green Deal en de EU-missie "100 klimaatneutrale steden in 2030" stuwen Europa naar een duurzame toekomst.

Conclusie

Sit & Heat zet zich in om klimaatplannen om te zetten in actie, met name op het gebied van duurzame verwarming. Deze reis biedt een kans om klimaatverandering tegen te gaan en levens te verbeteren. Door middel van innovatieve verwarmingsoplossingen en partnerschappen met overheden en steden geven we een nieuwe invulling aan verwarming en banen we de weg naar een groenere toekomst. Steden, hoewel klein in landoppervlakte, hebben een enorm potentieel als bakens van verandering. Onze reis van klimaatplannen naar klimaatactie toont de gezamenlijke vooruitgang in onze missie om een betere, duurzame toekomst te creëren.

Voor 22.00 besteld? Morgen in huis!
Gratis verzending boven €25
Duurzaam gemaakt in Nederland
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram